מתכון ללחשו - מרק סולת מרוקאי הכי קל וטעים
מרק הלחשו המרוקאי הוא הרבה יותר ממתכון זו התרופה של סבתא, הנחמה של החורף והטעם של הבית. עם שילוב ממכר של שום, כוסברה וסולת מתקבל מרק סמיך, בריא וטעים, הכי פשוט להכנה, הכי עשיר בטעם והכי מנחם שיש
לחשו - מרק סולת מרוקאי צילום: נועם זיגדון
מתכון ללחשו - מרק סולת מרוקאי הכי קל וטעים / נועם זיגדון
המצרכים ללחשו - מרק סולת מרוקאי הכי קל וטעים:
- ½1 עד 2 ליטר מים
- 1 כוס סולת
- צרור כוסברה קצוצה
- 10 שיני שום כתוש
- ½ כפית כורכום
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כף אבקת מרק
- ½ כפית מלח
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה ללחשו - מרק סולת מרוקאי הכי קל וטעים:
- מחממים סיר עם מעט שמן
- מוסיפים את השום והכורכום ומחממים מעט - זהירות לא לשרוף!
- מוסיפים ¼ כוס מים וכוסברה קצוצה ומבשלים כשתי דקות
- מוסיפים ליטר וחצי עד 2 - מים
- מתבלים בפלפל שחור, מלח ואבקת מרק
- מביאים לרתיחה ומוסיפים את הסולת בהדרגה תוך כדי ערבוב תמידי עם מטרפה
- מנמיכים להבה ומבשלים כ-5 דקות נוספות עד שמסמיך
- מומלץ להגיש עם לימון
בהצלחה רבה ובתאבון