מתכון לחזה עוף ממולא בטטה ופטריות
מחפשים מנה מרשימה וטעימה? חזה עוף ממולא בבטטה ופטריות הוא בדיוק מה שאתם צריכים! שילוב מושלם של מתקתקות הבטטה, הפטריות המטוגנות והעוף העסיסי – הכל מוגש ברוטב עשיר עם נגיעות צ'ילי. מתאים כמנה עיקרית לכבוד שבת או לפינוק של אמצע שבוע
חזה עוף במילוי בטטה ופטריות צילום: מירב מלכה
מתכון לחזה עוף ממולא בטטה ופטריות / מירב מלכה
המצרכים לחזה עוף ממולא בטטה ופטריות:
למילוי:
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 סלסלאות פטריות, פרוסות
- 1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מלח
- 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
לרוטב:
- 1/4 כוס שמן
- 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
- 1/4 כפית פפריקה
- 1 כפית פלפל שחור
- מעט מלח
אופן ההכנה לחזה עוף ממולא בטטה ופטריות:
- מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות והבטטה, מוסיפים מלח, פלפל שחור ורוטב צ'ילי וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד לריכוך.
- פורסים את חזה העוף לפרוסות דקות.
- מניחים מהמילוי במרכז כל פרוסה, מגלגלים ומסדרים בתבנית כשהצד הפתוח פונה כלפי מטה.
- מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב ויוצקים על גלילות העוף.
- אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, כ-15 דקות או עד להשחמה יפה.
- מגישים לצד פירה / אורז או כל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון