תל אביב 24°c
באר שבע 27°c
חיפה 22°c
ירושלים 24°c
בית שמש 24°c
בני ברק 24°c
אשדוד 24°c
י"א חשון התשפ"ו | 02.11.2025
תל אביב 24°c
באר שבע 27°c
חיפה 22°c
ירושלים 24°c
בית שמש 24°c
בני ברק 24°c
אשדוד 24°c
X

מתכון לחזה עוף ממולא בטטה ופטריות

מחפשים מנה מרשימה וטעימה? חזה עוף ממולא בבטטה ופטריות הוא בדיוק מה שאתם צריכים! שילוב מושלם של מתקתקות הבטטה, הפטריות המטוגנות והעוף העסיסי – הכל מוגש ברוטב עשיר עם נגיעות צ'ילי. מתאים כמנה עיקרית לכבוד שבת או לפינוק של אמצע שבוע

מתכון לחזה עוף ממולא בטטה ופטריות
חזה עוף במילוי בטטה ופטריות צילום: מירב מלכה

מתכון לחזה עוף ממולא בטטה ופטריות / מירב מלכה

המצרכים לחזה עוף ממולא בטטה ופטריות:

למילוי:

  • 1 בצל גדול, קצוץ 
  • 2 סלסלאות פטריות, פרוסות 
  • 1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות 
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס 
  • 1 כפית מלח 
  • 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק 

לרוטב: 

  • 1/4 כוס שמן 
  • 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק 
  • 1/4 כפית פפריקה 
  • 1 כפית פלפל שחור 
  • מעט מלח 

אופן ההכנה לחזה עוף ממולא בטטה ופטריות:

  1. מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות והבטטה, מוסיפים מלח, פלפל שחור ורוטב צ'ילי וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד לריכוך.
  2. פורסים את חזה העוף לפרוסות דקות. 
  3. מניחים מהמילוי במרכז כל פרוסה, מגלגלים ומסדרים בתבנית כשהצד הפתוח פונה כלפי מטה.
  4. מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב ויוצקים על גלילות העוף. 
  5. אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, כ-15 דקות או עד להשחמה יפה. 
  6. מגישים לצד פירה / אורז או כל מה שאוהבים

בהצלחה רבה ובתאבון

חזה עוף מתכון למנה עיקרית מתכון בשרי

 צבע אדום

art