תל אביב 24°c
באר שבע 27°c
חיפה 22°c
ירושלים 24°c
בית שמש 24°c
בני ברק 24°c
אשדוד 24°c
י"א חשון התשפ"ו | 02.11.2025
תל אביב 24°c
באר שבע 27°c
חיפה 22°c
ירושלים 24°c
בית שמש 24°c
בני ברק 24°c
אשדוד 24°c
X

מהירה וקלה להכנה: מתכון לטארט תפוחים קינמון וקראמבל מושלמת

טארט תפוחים קינמון וקראמבל – מתכון שמתאים בדיוק לריח של סתיו! שילוב ממכר של בצק פריך, תפוחים מתובלים וקראמבל זהוב שממלא את הבית בניחוח מנחם ומחבק. קינוח פשוט להכנה, אבל כזה שיגרוף מחמאות כאילו יצא ממאפייה פריזאית

מהירה וקלה להכנה: מתכון לטארט תפוחים קינמון וקראמבל מושלמת
טארט תפוחים צילום: נועם זיגדון

מתכון לטארט תפוחים קינמון וקראמבל מושלמת וקלה להכנה / נועם זיגדון

המצרכים לטארט תפוחים קינמון וקראמבל מושלמת וקלה להכנה:

מתאימה לתבנית פאי 22

כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל

לבצק:

  • 1 ביצה L
  • ¾  כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¾ כוס שמן
  • ¼+2 כוסות קמח תופח של נפלאות

למילוי:

  • 2-3 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כפית קינמון
  • אבקת סוכר - לקישוט

אופן ההכנה לטארט תפוחים קינמון וקראמבל מושלמת וקלה להכנה:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ומתחילים ללוש עד לקבלת פירורים כמו פתיתים
  2. לוקחים כוס מהפירורים ומניחים בצד לפיזור אח"כ מעל העוגה
  3. מוסיפים לתערובת הפירורים שבקערה 1 כף מים ומתחילים ללוש הייטב לקבלת בצק אחיד
  4. משטחים את הבצק בתבנית עגולה כולל השוליים
  5. בקערה נפרדת מכניסים את התפוחים, הסוכר והקינמון ומערבבים לאיחוד
  6. מפזרים את תערובת התפוחים מעל הבצק שהידקנו לתבנית האפייה ומעל התפוחים מפזרים את כוס פירורי הבצק שהותרנו בצד
  7. מפזרים מעל שקדים פרוסים ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ-35 דקות או עד שמזהיב
  8. מוציאים מהתנור ומצננים הייטב
  9. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים

הערה: ניתן להמיר את התפוחים בכל פרי

בהצלחה רבה ובתאבון

 

מתכון לעוגת תפוחים טארט תפוחים

 צבע אדום

art